Om het spel geheel zelfstandig te kunnen spelen is de minimumleeftijd 12 jaar. Onder begeleiding of in gemengde gezelschappen kunnen jongere deelnemers zeker meedoen.
Onze spellen zijn het leukst met een team van 4 tot 6 personen. Het meest praktisch is om alle deelnemers over gelijke teams te verdelen. Deze verdeling mogen jullie zelf maken. Mocht je daar hulp bij nodig hebben dan kunnen wij de deelnemers bij aanvang van het spel indelen.
Het enige dat je mee hoeft te nemen is een opgeladen telefoon (en voor echt goed voorbereide teams: twee opgeladen telefoons). Alle overige spelmaterialen worden op de vertreklocatie ter beschikking gesteld. Kiezen jullie voor het zelfstandig spelen van een spel, dus zonder begeleiding? Dan ontvang je enkele dagen voor de speeldatum het spelmateriaal thuis.
Wanneer je een begeleid spel hebt gereserveerd, verwachten we jullie ongeveer 15 minuten voor aanvang van het spel op de locatie voor een korte instructie. Daar is ook altijd de mogelijkheid om nog even naar het toilet te gaan. We proberen altijd op het gecommuniceerde tijdstip te starten met het spel, maar zijn daarvoor wel afhankelijk van jullie medewerking.
Allereerst adviseren wij om altijd 2 smartphones bij de hand te hebben, voor het geval dat. We raden iedereen altijd aan om met een volledig opgeladen smartphone het spel te starten. Mocht onverhoopt toch je batterij leegraken, dan kan je je altijd opnieuw aanmelden met de andere smartphone. Gebruik hiervoor dezelfde spelcode van de begeleidende brief. Bij het aanmelden krijg je de optie om jezelf aan te melden bij een bestaand team.
Ja, onze spellen worden aangeboden zonder smartphone. Maar: geen paniek, het spel gebruikt slechts tussen de 5 en 50MB aan data (per spel). Het is belangrijk dat de smartphone een werkende internetverbinding heeft. Spelen via WiFi wordt sterk afgeraden, het kan zijn dat je dan belangrijke berichten mist.
De SpellenApp kan zowel op Android als iOS worden gedownload.
De spellen spelen zich af in de stad en zijn daarom ook geschikt voor mensen in een rolstoel